Хьо дакъа дацанаш махь йоьтта.

Annen seni 9 ay karnında taşıdı ve sen dünyaya geldiğin andan itibaren Allah ona iki yıl seni emzirmesini, babana da sana bakmasını ve seni rızıklandırmasını emretti.

Sonra biraz büyüdü ve evin önünde ya da komşularla dışarı çıkıp oynamaya başladı ve komşular, sizin en iyinizin, komşuların en iyisi olduğunu emrederlerdi.

Sen yaşlandın, okula gitmeye başladın, hoca da sana iyilik yapmasını, eğitimini geliştirmesini, karşılığında da Allah'ın izniyle sevabını, sevabını ve cennetini vermesini emretti.

Tanrının seninle ne kadar ilgilendiğini görüyor musun?

Öyle ki çarşıya gittiğinizde tüccarlara ölçü ve teraziyi tam vermeniz emredilir, kimse sizi soymaz! Kimse seni hedef almıyor

Yaşınız ilerledikçe ve iş buldukça, yönetici size en ufak bir kibirli olmamanızı, çalışma arkadaşlarınıza da size dostça davranmalarını emrediyor.

Allah sevgisi öyle bir seviyeye ulaştı ki, işe gittiğinizde toplum yüzünüze gülümsemenizi emrediyor (kardeşinizin yüzüne gülümsemeniz sadakadır)

Öyle ki, büyüyüp evlendiğinde, eşine sana itaat etmesini, sana, evine, çocuklarına bakmasını emreder ve onu en güzel mükâfatla ödüllendirir.

Allah size olan sevgisinden dolayı kardeşlerinize, yeğenlerinize, kuzenlerinize vb. etrafınıza toplanıp mutlu ve hatta zor zamanlarınızda sizi ziyaret etmelerini emreder.

Allah size olan sevgisinden dolayı, eğer maddi sıkıntı içindeyseniz, alnının teriyle çalışan zengine, parasından alıp size vermesini emreder ve onu verip arındırıncaya kadar cennete girmez. BT.

İtibarınızı ve ilişkilerinizi bile önemsiyor, çevrenizdekilere, kimsenin sizin gıybetinizi yapmamasını, arkanızdan konuşmamasını, siz varken kimsenin dokunmamasını, dedikodu yapmamasını, sizinle aranıza kimsenin girmemesini emrediyor. sevin ve dedikodu yaparak, sözler aktararak ilişkinizi mahvedin!

Allah size olan sevgisinden dolayı paranızı haram kılıyor. Ve senin kanın haramdır. Teklifiniz yasaktır.

Öyle ki, eğer sırtınız bükülmüşse, çocuklarınıza, size söyledikleri tek bir kelimeye bile, size saygı göstermelerini ve size itaat etmelerini emreder ve onların size olan itaatlerini, kendi itaatine bağlı kılar.

__________________________________________________—————————————————————————————

İslam senin aleyhine değil, senin lehine olduğunu anlamıştır.

Örnek olarak Allah'ın sizi hırsızlıktan alıkoyduğunu ele alırsak, bir günde ne kadar çalacaksınız? yüz ? bin ? Yoksa bir milyon mu? Ya çevrenizdeki tüm topluluk hırsızlık yaparsa??? Vallahi kıyafetleriniz bile sizi yalnız bırakmaz! Bu sizin için bir denklem, sizin için değil.

Bunun karşılığı ise, kendinize dikkat etmeniz ve aslında size faydası olan İslam'ı yaşamanızdır.İnşallah Allah'ın sevabıyla, salih amellerle ve cennetle ödüllendirilirsiniz.

Allah Resulü'ne (s.a.v.) bunun ne anlama geldiği sorulduğunda: "Ey Allah'ın Resulü, biz cennete amellerimizle mi yoksa Allah'ın rahmetiyle mi gireceğiz? O, "Hayır, Allah'ın rahmetiyle" dedi. "Sen de değilsin ey Allah'ın Resulü" dediler, o da "Ben de değilim" dedi.

Kaç kişinin İslam'a geçtiğini ve Allah'ın Elçisi sayesinde İslam'a geçeceğini tahmin edebilirsiniz.

(Onların anlattıklarından dolayı Allah hamd olsun)

Send as a message
Share on my page
Share in the group